Landschap als hoeksteen van duurzame verdichting

Het landschap van vandaag kent verschillende uitdagingen. Aan de ene kant hebben we in Vlaanderen steeds meer verdichting en aan de andere kant hebben we open ruimte die kansen biedt voor meer biodiversiteit. Blikveld en Embuild Vlaanderen organiseren een panelgesprek.

Ons landschap van vandaag kent verschillende uitdagingen. Aan de ene kant hebben we in Vlaanderen steeds meer verdichting, waarbij we moeten waken over de leefbaarheid en de vergroening maar tegelijkertijd ook rekening houden met o.a. infrastructuur voor duurzame technieken. Aan de andere kant hebben we open ruimte die kansen biedt voor meer biodiversiteit. Om deze twee kanten goed op elkaar aan te laten sluiten, moeten we vanaf het begin een goed landschapsontwerp hebben. Hoe pak je dit aan?

Dat leggen Blikveld en Embuild Vlaanderen je uit aan de hand van voorbeeldcases en een panelgesprek op donderdag 9 maart in Mechelen.

Inschrijven kan via deze link: https://www.embuildvlaanderen.be/agenda/landschap-als-hoeksteen-van-duurzame-verdichting/

Waar en wanneer?

13.00u: Ontvangst

13.30u: Start studienamiddag

Welkomstwoord

Luc Wallays, Omgeving cv, “Kempenstraat Antwerpen, een groene rand langs de dokken.”
Hans Erens, Avant Garden, “Vergroeningsstrategie voor Vlaamse gemeentes en het behoud van bestaande natuur bij nieuwe ontwikkelingsprojecten.”
Ann Meirlaen, Stramien, “De verbindende rol van de landschapsarchitect voor de creatie van aangename blauwgroene woonruimte”
Kristoff De Winne, Matexi, “Landschapsontwikkeling in stedelijke vastgoedprojecten.”
Claire Laeremans, LAMA, “Het landschap als blauwdruk voor ontwikkelingen.”

Panelgesprek

Jan Parys, Voorzitter ORI, de sectororganisatie van advies- en ingenieursbureaus
Marc Dillen, directeur- generaal Embuild Vlaanderen
Guillaume Van Parys, Senior project ingenieur ruimte bij SBE-engineering
Kristoff De Winne, Acquisition & Development Director bij Matexi
Ann Meirlaen, landschapsarchitect en coöperant bij Stramien

Slotwoord

17.15u -18.45u: netwerkreceptie

Hopelijk tot dan!

 

* Gratis met voorwaarde van deelname. Bij afwezigheid zonder verwittiging wordt er een administratieve kost van 100 euro aangerekend. Annuleren voor de inschrijving kan telefonisch tot 24u voor de start van het evenement.