Inspiratiedag groendaken en groene gevels te Gent

Deze inspirerende fietstocht langsheen een aantal innovatieve projecten met dak- en/of gevelgroen moedigt tuin- en landschapsarchitecten, architecten, projectontwikkelaars, bouwaannemers en tuinaannemers aan om deze meer te integreren in de toekomst.

(afbeelding: © XDGA)

In onze dichtbebouwde stedelijke omgeving is het een uitdaging om groen te voorzien. Nochtans is er een onbenutte, grote oppervlakte aan verticale en horizontale gebouwvlakken beschikbaar. Zowel extensieve en intensieve groendaken als (niet)-grondgebonden gevelgroen bieden mogelijkheden. Het zijn ruimte- en kostenefficiënte manieren om de leefbaarheid en de klimaatbestendigheid van steden te vergroten.

De inspirerende fietstocht langsheen een aantal innovatieve projecten met dak- en/of gevelgroen moedigt tuin- en landschapsarchitecten, architecten, projectontwikkelaars, bouwaannemers en tuinaannemers aan om deze meer te integreren in de toekomst.

De namiddag is een initiatief van de Belgische Federatie voor Dak- en Gevelgroen, Groen Groeien, Blikveld, stad Gent en het Proefcentrum voor Sierteelt.

Netwerkmoment met hapje en drankje vanaf 17u.

Fietsen worden voorzien door de organisatie.

 

Inschrijvingslink:
https://groendakengevel.eventgoose.com/