Brainstorm Blikveld programmatie 2024

Het team activiteiten organiseert verschillende activiteiten, zoals uitstappen, lezingen, studiedagen en studiereizen, die alle aspecten van de discipline behandelen. Hierdoor kunnen leden en geïnteresseerden waardevolle interacties hebben. We werken ook samen met partnerorganisaties om deze activiteiten mogelijk te maken. Heb je interesse om actief met ons mee te denken over de programmatie 2024 van het team activiteiten? Aarzel niet om je in te schrijven!

Naar goede gewoonte organiseren we in het najaar een brainstormsessie met actieve of geïnteresseerde leden om het jaarprogramma van 2024 op poten te zetten. Daarbij proberen we het aangename aan het nuttige te paren met een bezoek aan een verborgen stadstuin. We zijn blij dat designer & landschapsarchitect Ronald van der Hilst ons gastvrij ontvangt in zijn woningatelier op het Mechelsplein. Hij is bovendien bereid ons als ontwerper rond te leiden in zijn ‘Hortus Conclusus’ van de St.-Joriskerk.

De omsloten tuin van de Sint-Joriskerk werd ontworpen in 2018 door Ronald van der Hilst en sindsdien ook door hem beheerd. Het is zijn hedendaagse interpretatie van het aloude principe in de tuinkunst: de Hortus Conclusus en de Hof van Eden. De tuin is een oase voor mens, planten, vogels en insecten in een dense stedelijke omgeving. Het is een duidelijke gestructureerde tuin met weelderige aanplanting van ruim 300 soorten vaste planten, met bijzondere aandacht voor planten die de symboliek van dit soort tuinen onderstrepen. Vanuit de tuin heb je een uniek zicht op de kerk.

Hopelijk zijn jullie talrijk aanwezig, zodat we een mooi en gevarieerd programma kunnen uitwerken.

Programma

14.00u
• Onthaal met koffie of thee

14.15u
• Rondleiding in Hortus Conclusus door Ronald van der Hilst

15.00u
• Brainstormsessie programmatie 2024

17.00u
• Einde
• Nadrink voor wie wil op het Mechelseplein

Voor meer info kan je terecht bij Luk Vanmaele

INSCHRIJVEN