Langs groengevels en -daken te Gent

Tijdens deze fietstocht door Gent krijg je de kans om een 4-tal unieke projecten te bekijken waarin groengevels en -daken de hoofdrol spelen. Elk project wordt tijdens het bezoek toegelicht door de betrokken architect of aannemer. Nadien is er plaats voor netwerken tijdens de BBQ.

Foto: Canopy – Tribeca

PROGRAMMA
Om 12u verzamelen aan het AVBS te Kortrijksesteenweg 1144 J, 9051 Gent. Van daaruit vertrekken we met de fiets en bezoeken we in groep een 4-tal projecten. Volgende locaties zullen worden bezocht:

Steenhaut: Leopoldskazerne
Canopy: Tribeca
Hoveniersgebroeders: Oud AZ Sint-Lucas
Vice Verda: MG Square

We ronden tussen 16u30 en 17u30 ons laatste bezoek af. De gehuurde fietsen worden op het einde van de dag terug ingeleverd op de startlocatie waar tevens ook de BBQ doorgaat.

BBQ
Na de fietstocht is het tijd om de reserves terug aan te vullen en te netwerken tijdens de GRATIS BBQ op het dakterras van het AVBS. Er is keuze tussen een vegan en traditioneel BBQ aanbod.

PARKING
Op wandelafstand van de startlocatie is er gratis parkeergelegenheid: Kortrijksesteenweg 1133, 9051 Gent.

FIETS
Heb je geen eigen fiets of kan je die niet transporteren? Wij zorgen GRATIS voor de huur van een fiets. Laat ons iets weten per mail via: Info@groengroeien.be voor 23 Mei.

NO SHOW FEE
Wij steken samen met onze partners heel wat planning, werk en budget in de fietstocht en bijhorende gratis BBQ. Als organisatie moeten ook wij de nodige zaken reserveren. Daarom vragen we bij niet opdagen een no show fee van 75 €. Annuleren na inschrijving kan kosteloos per mail tot 23 Mei.

GREEN DEAL NATUURLIJKE TUINEN
In 2020 besliste Groen Groeien en Groenblauw Bouwen samen met sectororganisaties, Blikveld, VVOG, en AVBS om een groenere toekomst voor de sector te promoten doormiddel van het ondertekenen van de Green Deal. Aandacht voor biodiversiteit levert heel wat voordelen op voor de natuur en het klimaat, maar ook voor de sector en de tuineigenaar. De ‘Green Deal Natuurlijke tuinen’ wil de biodiversiteit in Vlaamse tuinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Dak en gevelgroen speelt in de toekomst een hoofdrol bij het verduurzamen van de urbane omgeving. Behalve voor een groenere omgeving, zal dak en gevelgroen ervoor zorgen dat hemelwater vertraagd wordt afgevoerd of lokaal kan infiltreren. Lucht wordt gezuiverd en stedelijk gebied wordt verduurzaamd. Omwille van de Green Deal en de passie voor groene buitenruimtes ondersteunen alle hierboven vernoemde sectororganisaties deze fietstocht.