Ronde Tafel: Buyssens en het Antropoceen

In het licht van de complexe uitdagingen van het Antropoceen neemt deze gelegenheid de tentoonstelling Picturesque als uitgangspunt voor een brede reflectie over het beroep van landschapsarchitect in de 21e eeuw.

 

Wat zijn de uitdagingen voor de landschapsarchitectuur in het licht van de klimaatverandering, de biodiversiteitscrisis, de mobiliteitsrevolutie meer dan een eeuw na de leefwereld waarin Buyssens intervenieert? Welke nieuwe vormen van samenwerking tussen disciplines moeten worden aangegaan om duurzame antwoorden te geven op de geconstateerde problemen? Wat zijn de uitdagingen op het gebied van de beroepsopleiding tot landschapsarchitect? Buyssens’ werk en de vele reflecties die het oproept, zijn een gelegenheid om onze huidige praktijken in vraag te stellen en na te denken over hoe het beroep zichzelf opnieuw uitvindt in het huidige tijdperk.

Na een denkoefening onder leiding van Jean Noël Capart zullen verschillende actoren uit de landschapssector in België rond de tafel gebracht worden om van gedachten te wisselen en het debat aan te wakkeren over enkele complexe vraagstukken. Om op die manier verschillende toekomstvisies vrij te maken en nieuwe werkwijzen te overwegen.  Voor Blikveld zal Björn Bracke mee aan tafel schuiven.

 

Afspraak: donderdag 9 februari 2023 van 19u00 tot 21u00

Taal: NL/FR

 

 

Een organisatie van CIVA, https://civa.brussels/nl/expo-events/ronde-tafel-buyssens-en-het-antropoceen