Tuinen tonen in Tienen

Blikveld neemt je mee naar een viertal spraakmakende natuurlijke tuinen in de regio Tienen. We vertrekken per fiets vanaf het station van Tienen. Ter plekke worden we rondgeleid door de tuinontwerpers Wim Collet en Maite Grugeon.

 

PROGRAMMA

In de omgeving van Tienen verkennen we vier duurzame tuinen, zorgvuldig ontworpen en aangelegd volgens essentiële ecologische principes: bevordering van biodiversiteit, minimale ecologische impact, efficiënte hemelwaterinfiltratie, gemakkelijk beheer en duurzaamheid.

Deze tuinen zijn het resultaat van de inspanningen van twee verschillende landschaps- en tuinarchitecten: Maite Grugeon en Wim Collet. Ze presenteren vier unieke ontwerpen met diverse invalshoeken en schaalgroottes. Onze reis begint in een afgeschermde stadstuin, gaat dan verder naar een tuin aan de rand van de stad bij een vrijstaande woning, leidt ons vervolgens naar een villatuin, en eindigt in een uitgestrekte landelijke tuin.

Bij elk van deze tuinen krijg je de gelegenheid om het verhaal erachter te horen, verteld door de ontwerper zelf. Je ontdekt welke specifieke aspecten extra aandacht hebben gekregen vanuit een ecologisch perspectief.

Tot slot zal er bij de laatste tuin op het einde nog ruimte zijn om na te praten bij een verfrissend drankje.Onderweg maken we ook een korte stop in het stadspark van Tienen, waar we een aantal interessante bomen bezichtigen.

PRAKTISCH

De fiets breng je zelf mee of huur je via Blue-bike aan station Tienen.
Het is een lichte toer, totale afstand ca. 22 km – fietsduur in totaal ca. 1.40 uur.

 

Deze activiteit maakt deel uit van de Green Deals, een initiatief van de Vlaamse overheid, Departement Omgeving. De Green Deal stimuleert bedrijven en sectoren om te vergroenen met projecten rond bijvoorbeeld water, voedsel en circulaire economie.