Driedaags bezoek aan hoofdstad Luxemburg en Esch-sur-Alzette

De voorbije twee jaren moest Kubiekeruimte deze Luxemburgreis telkens uitstellen wegens covid, maar van 23 t.e.m. 25 september 2022 gaat het wel lukken onder de vleugels van Blikveld. Het wordt een driedaags bezoek aan hoofdstad Luxemburg en Esch-sur-Alzette.

Zaterdag 24 september | LUXEMBOURG HISTORISCHE STAD EN VESTINGENWAL
Na het ontbijt nemen we om 9.30u de bus naar het Pescatore Park.
– Om 10u dalen we af met de panoramische Pfaffenthal lift en starten een boeiende wandeling langs de Corniche (Unesco werelderfgoed). In de voormiddag bezoeken we Pfaffenthal, Clausen en Grund, alledrie gelegen in de benedenstad.
– Na de lunch krijgen we een rondleiding in de vallei van de Pétrusse (zijrivier van de Alzette) door Ralph Moelter, projectverantwoordelijke dienst kanalisatie stad Luxembourg, die het project ‘réaménagement écologique de la Pétrusse’ toelicht. We passeren ook langs het grootste Europese skatepark.
– Via de Pont Adolphe komen we in het Parc Edith Klein (onderdeel van het Parc Municipal van Edouard André), met mooi voorbeeld van landschapskunst aan Lambert Redoubt.-
– Na een bezoek aan Royal Hamilius (daktuin JNC) beëindigen we de dag met een korte wandeling door het historisch centrum (Place des Armes, Place Guillaume II, Pont du Château / Bock Casemates).
’s Avonds eten we in restaurant Dal Notaro in Grund, waarna we per bus (of te voet voor de liefhebbers) terugkeren naar het hotel.

VERPLAATSINGEN

We reizen per trein vanuit Brussel (ca. 3 uren). In Luxemburg doen we alle verplaatsingen per openbaar vervoer (trein, tram, bus) of te voet. Alle openbaar vervoer is er gratis! De wandeling langs de Corniche (zaterdag) telt veel hoogteverschillen.

INSCHRIJVINGEN

Kostprijs:

Prijs/persoon o.b.v.
2-persoonskamer 305 € (lid) 370 € (niet lid)
1-persoonskamer 395 € (lid) 460 € (niet lid)
Niet-leden betalen 65 € extra, maar worden automatisch lid tot eind 2022.
Hierbij zijn inbegrepen: 2 overnachtingen met ontbijtbuffet, 3 gegidste dagtours, alle verplaatsingen vanaf Brussel-Noord, 2 avondmalen, syllabus en alle organisatiekosten.
Niet inbegrepen: middaglunches en drankstops onderweg.

Inschrijven kan (graag voor 15 juli) door invulling van het INSCHRIJVINGSFORMULIER

– Nadien ontvang je een bevestiging en de vraag om het verschuldigde bedrag te storten op de rekening BE88 0015 8287 9241 (BIC: GEBABEBB) van Blikveld vzw met de vermelding ‘studiereis Luxemburg + naam deelnemer(s)’. Na ontvangst hiervan is je inschrijving definitief.

– Max. 30 deelnemers, voorrang aan leden en deelnemers uit het brede werkveld van LS&Tuinarchitecten en ontwerp open ruimte.

NB Bij te weinig inschrijvingen behouden we ons het recht voor om de activiteit te annuleren, waarbij eventueel reeds ontvangen bedragen integraal teruggestort worden.

– Annulatie kan kosteloos tot uiterlijk 15 juli . Na deze datum bedraagt de annulatiekost € 225, tenzij je zelf een vervanger laat inschrijven.

– Bij inschrijving aanvaard je de reiscondities vermeld in het programma en bevestig je dat Blikveld vzw niet verantwoordelijk is bij eventuele ongevallen.

 

ORGANISATIE voor Blikveld vzw:

Luk Vanmaele 0498 30 17 95
Wouter Bervoets 0474 46 46 61
Inhoudelijke ondersteuning door Annemie Debackere, lid Blikveld, woonachtig en werkzaam in Luxemburg.