Studiedag: inventariseren landschappelijk erfgoed

Op vrijdag 29 september organiseert Agentschap Onroerend Erfgoed een studiedag over het inventariseren van landschappelijk erfgoed. De studiedag vindt plaats in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel.

 

Naast enkele praktische zaken over de inventaris onroerend erfgoed wordt er tijdens deze dag vooral inhoudelijk ingegaan op het inventariseren van landschappelijk erfgoed. Verschillende thema’s komen aan bod zoals wegen, houtig erfgoed, andere landschapselementen … Ook worden enkele belangrijke bronnen en onderzoeksmethoden toegelicht. Samen met de deelnemers wordt er dieper ingegaan op selectie en waardering van landschapselementen.

Doelpubliek voor deze studiedag zijn lokale besturen, IOED’s, Regionale landschappen en andere geïnteresseerden die landschappelijk erfgoed willen inventariseren. Na de studiedag heb je een beter inzicht in hoe het inventariseren van landschappelijk erfgoed in jouw stad of gemeente eruit kan zien en hoe je dit praktisch aanpakt. Het volledige programma en de mogelijkheid om in te schrijven volgen in de zomer.

 

MEER INFO