Biodiversiteit, Begraafplaatsen & Rouw

De laatste decennia is verstedelijking globaal sterk toegenomen. Onze natuur en biodiversiteit voldoende ruimte geven in deze stedelijke context is geen makkelijke opgave en toekomstgerichte inspanningen zijn dan ook cruciaal. Ondanks een groeiende bewustwording en verschillende onderzoeksprojecten naar groene infrastructuur zijn er ook plekjes in onze steden die een grote biologische waarde hebben, waar we ons niet altijd bewust van zijn. Begraafplaatsen hebben het potentieel om uit te groeien tot stedelijke oases van biodiversiteit, maar een realisatie hangt af van gepast beheer.

 

Tijdens dit symposium komt het potentieel van begraafplaatsen voor biodiversiteit uitgebreid aan bod. Daarnaast belichten we de werking en het beheer op natuurbegraafplaatsen. Anekdotes, verhalen en ervaringen zullen ons een kijk geven op de dynamiek die ontstaat bij het samenkomen van biodiversiteit, begraafplaatsen en rouw.

Annelies Jacobs (Natuurpunt) zal het potentieel van begraafplaatsen voor biodiversiteit uitgebreid toelichten.
Maarten Herbots (Landschapsarchitect bij Stad Gent) belicht de werking en het beheer op de Gentse (natuur)begraafplaatsen.
Goedele Reyniers (Anderzijds) geeft ons met persoonlijke verhalen en ervaringen een kijk op de dynamiek die ontstaat bij het samenkomen van biodiversiteit, begraafplaatsen en rouw.
Het geheeld wordt ingeleid door Erik Rombaut (Ecoloog, Schepen Groenbeheer en Biodiversiteit Sint-Gillis-Waas). Het symposium is volledig gratis en wordt afgesloten met een receptie.

Wanneer: 18 april, 19u
Locatie: Auditorium 1, Campus Ledeganck (Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35, 9000 Gent)

INSCHRIJVEN (gratis)