BLIKVELD schiet uit de startblokken!

BLIKVELD is dé nieuwe vakvereniging die professionelen, verenigingen, instituten en alle belanghebbenden binnen de wereld van landschaps- en tuinarchitectuur verbindt.

BLIKVELD vzw is een samenwerking tussen de Nederlandstalige werking van de Belgische beroepsvereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten en Kubiekeruimte vzw.

Onze ambitie?  Bijdragen tot een bruisend vakgebied, meebouwen aan een bestendige, toekomstgerichte en ambitieuze leefomgeving in Vlaanderen, Brussel en daarbuiten!

BLIKVELD kwam tot stand dankzij een intensief traject met beide verenigingen alsook diverse professionals uit het brede werkveld.  Vertrekkende vanuit diverse maatschappelijke noden die zich stellen in onze leefomgeving en de expertise van de professional werden missie, visie en doelstellingen vooropgesteld en geconcretiseerd.

Ondertussen staat het bestuur, ondersteund door vijf teams – vakontwikkeling, activiteiten, communicatie, beroepsondersteuning en jongerenwerking – klaar om uit de startblokken te schieten. BLIKVELD wil een ontmoetingsplek, een vraagbaken en een steunpilaar zijn. Een arena voor creatieve manoeuvres, professionele ondersteuning en inspiratievolle uitwisselingen over landschaps- en tuinarchitectuur. Vanaf 2022 organiseert BLIKVELD activiteiten, lezingen, studiedagen en één jaarlijkse meerdaagse studiereis. Op al onze events maak je kennis met professionals die in het vakgebied actief zijn én krijg je de kans om je kennis en je netwerk verder uit te bouwen.

Enkel met gebundelde krachten en samen met jou kunnen we BLIKVELD verder vormgeven en zo de opmars van landschaps- en tuinarchitectuur mee ondersteunen. Wij maken graag tijd voor jouw ideeën, suggesties en engagementen. Met de blik op de toekomst en de voeten in het veld!

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van BLIKVELD vzw