De boomtoerist: een zoektocht naar het verleden en de toekomst van bomen

Vier jaar geleden begon Dirk Waelput, beter bekend als De Boomtoerist, aan een project: het fotograferen van opmerkelijke bomen in Vlaanderen en Noord-Frankrijk. Deze bomen lijken op het eerste gezicht misschien niet altijd indrukwekkend, maar schuilen steevast achter een verhaal, een stukje geschiedenis of lokale betekenis. In het verlengde van zijn fascinatie fietste hij langs de konings- en vredesbomen, die respectievelijk in 1990 en 2018 werden geplant. Tijdens zijn tocht ging hij na hoe het tegenwoordig met deze symbolische bomen is gesteld.

Foto: Dirk Waelput
 

Met dit project wil Dirk nagaan hoe we met oude en jonge bomen omgaan en hun nut onder de aandacht brengen. Bomen zijn onze toekomst. Zonder hen is er letterlijk en figuurlijk geen zuurstof voor ons om te leven! Vanuit zijn fietstochten langs al deze merkwaardige bomen ontstond het idee om de aanplant van toekomstbomen te stimuleren. Een toekomstboom staat alleen in een straat of op een plein en krijgt genoeg ruimte en garanties op een lang leven.

Inschrijven kan door een mail te sturen naar sb.gentdoknoord@standaardboekhandel.be (aantal personen vermelden) of door te telefoneren naar 09 224 11 43

Lukt 5 november niet? Dan kan je ook langskomen in Oudenaarde of Eeklo

7.11.24 – 19u45: Jeugdcentrum Jotie, Hofstraat 14, Oudenaarde
Info: www.milieufrontomerwattez.be/actief/lezing-de-boomtoerist
Inschrijven: info@milieufrontomerwattez.be

12.11.24 – 19u30: Auditorium van de bibliotheek, Molenstraat 36, Eeklo
Info en inschrijven: www.npmeetjesland.be/boomtoerist/