De literaire prijs René Pechère 2023

De Literaire Prijs René Pechère, die in 2008 opgericht werd als eerbetoon aan de grote Belgische landschapsarchitect en gepassioneerd bibliofiel René Pechère, wordt om de twee jaar uitgereikt aan Nederlandstalige publicaties die zich hebben onderscheiden op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur. De winnaar van de René Pechère Prijs 2023 wordt op zaterdag 30 september bekendgemaakt.

Programma

Presentatie van de 5 boeken op de shortlist en uitreiking van de Literaire Prijs René Pechère 2023 (winnaar en eervolle vermeldingen)
Presentatie door Kamiel van Breedam, trofeekunstenaar

Juryleden

Belgische leden: Chris De Maegd (kunsthistorica), l.ar Ann Voets (kunsthistorica), dr. Ursula Wieser-Benedetti (CIVA, curator Landschap, Tuinen en Stadsecosystemen), Dirk Everaert (realisator), l.ar. Nicolas de Villenfagne (stedenbouwkundige)

Nederlandse leden: dr. Gerrie Andela (historica), Wim Meulenkamp (kunsthistoricus en schrijver), Arinda Van Der Does (tuinhistoricus), dr. M.J. Heimerick Tromp (kunsthistoricus)

Shortlist René Pechère Prijs 2023

Christiaan Vermander, Paul Geerts – Landschappen, het onvoltooide

Gerrit van Oosterom – Boeren op de buitenplaats. De relatie tussen landbouw en buitenleven in het Amstelands Arcadië (1640-1840)

Lenneke Berkhout – Hoveniers en tuinbazen. Een cultuurgeschiedenis van het tuineren door de eeuwen heen

Rita Mulder-Radetzky – Tuinarchitect Lucas Pieter Roodbaard (1782-1851) en de landschapsstijl

Marc Cosyns – Het Citadelpark. Waar bomen honderduit vertellen

SCHRIJF JE HIER IN