Nabeschouwing Blikveld Arena

Met 200 deelnemers was de eerste editie van de Blikveld Arena een waar succes. De grote opkomst toont de noodzaak van een dergelijk forum en de goesting en ambitie die bestaat binnen de landschapsarchitectuur om onze discipline te versterken.

Met 200 deelnemers was de eerste editie van de Blikveld Arena een waar succes.
De grote opkomst toont de noodzaak van een dergelijk forum en de goesting en ambitie die bestaat binnen de landschapsarchitectuur om onze discipline te versterken.

Het was een interessante, geanimeerde namiddag dankzij de ontwapenende eerlijkheid van Mara en Eveline (BLOESEM), de enthousiasmerende 10 geboden van Arne (aAD), de oproep van Noël om over muurtjes te kijken binnen en buiten de discipline en de mooie, inspirerende projecten van Michiel (FELIXX). Tenslotte luisterden we naar de mooie brief die Marc Dubois schreef voor Chris Vermander, die een welverdiende lifetime achievement award in ontvangst mocht nemen.

Ook aan input en ideeën van jullie kant ontbrak het niet, verschillende concrete ideeën werden meegegeven op de ideeënmuur. Verdere input is altijd welkom via info@blikveld.eu.

Er liggen nog enorme uitdagingen voor ons maar het voelbare enthousiasme van afgelopen dinsdag deed niets onmogelijk lijken. We werken – samen met jullie – met veel enthousiasme en goesting verder aan de uitbouw van de beroepsvereniging.

Stelling 2 uit de presentatie van Arne ‘het landschap is leidend’ raakte duidelijk een gevoelige snaar.  Een gedeeld geloof van waaruit de gehele discipline werkt. Een horizon waar we naar streven. En iets waar we vanuit BLIKVELD graag aan bijdragen.

Blikveld ziet jullie heel graag terug op komende activiteiten en wenst jullie allen een fijne eindejaarsperiode!