SBE Student Challenge zoekt deelnemers

SBE is terug met de vierde editie van de ontwerpwedstrijd voor studenten. Deze editie worden studenten uitgenodigd om na te denken over een nieuw hedendaags ontwerp voor het uitkijkpunt “le Jambon de la Semois”. Het is momenteel niet altijd makkelijk voor bezoekers om het uitkijkpunt te vinden, het is niet voor iedereen toegankelijk en er ontbreekt ook voldoende parkeercapaciteit. De opdracht bestaat erin om van deze plek een volwaardig uitkijkpunt te maken dat al deze gebreken oplost. Ben jij er klaar voor? Lees snel verder!

De SBE Student Challenge, wat is dat nu juist?

De SBE Student Challenge heeft als opzet om studenten hoger onderwijs samen te brengen over onderwijsinstellingen, vakgroepen en studierichtingen heen en hen op een transdisciplinaire manier een geïntegreerd project te laten uitwerken.

Het concept van academiejaar 2023-2024

De uitdaging is een ontwerpwedstrijd op architecturaal, landschappelijk en technisch vlak die bij voorkeur in groep, met een mix van studenten uit verschillende disciplines, wordt aangegaan. SBE organiseert op hun kantoor in Sint-Niklaas drie workshopdagen (9.11.23, 15.02.24, 22.03.24 > exacte data worden in samenspraak vastgelegd).

Tijdens die dagen kunnen studenten in ongedwongen sfeer kennis maken met andere studenten en experten. Samen gaan ze aan de slag met de verschillende ontwerptopics gerelateerd aan de opdracht.

Onze 3 beloftes: inspiratie, technische verrijking en inzicht in het werkleven.

Het eindresultaat wordt gepresenteerd op de laatste workshopmiddag voor een professionele jury. Het team van het ontwerp dat als beste wordt beoordeeld ontvangt een mooie geldprijs van €2.000.

MEER INFO