Seminarie | More Green Cities for Europe’

Op 24 september 2021 organiseert VLAM i.sm. AVBS het seminarie ‘More Green Cities for Europe’.

Het seminarie handelt over de positieve klimaateffecten van doordachte groene ruimtes in stedelijk gebied en wil landschapsarchitecten, tuinaannemers, groendiensten en beleidsmakers in openbaar groen bewust maken van het belang van dit thema.

Ondermeer Matthias Demuzere (onderzoeker stedelijk klimaat Ruhr Universiteit Bochum), Martin Hermy (KU Leuven), Sandy Adrianssens (Landscape & Gardening coördinator PCS) en Maarten Kaptein (landschapsarchitect Groendienst stad Gent) zullen een lezing geven.

Het seminarie evolueert van een wetenschappelijke, conceptuele benadering naar de toepassing van ontwerpprincipes en eindigt met twee knappe best practices. Het volledige programm vindt u op deze website.

In de namiddag kunnen enkele proefprojecten op het PCS bezichtigd worden. Dit is optioneel en onder begeleiding.

Het seminarie kadert in de lancering van het ‘Green Cities’-zakboek. Dit zakboek focust op 5 grote pijlers voor duurzame vergroening (Economie, Biodiversiteit, Sociale Cohesie, Welzijn en Klimaat) en reikt technische principes rond duurzame integratie van groen aan. Elke deelnemer krijgt een gratis exemplaar mee naar huis.

PRAKTISCH
Locatie: Proefcentrum voor Sierteelt (PCS), Schaessestraat 18 9070 Destelbergen (www.pcsierteelt.be)

Wanneer: Vrijdag 24 september 2021 (voormiddag met optioneel praktijkgedeelte in de namiddag)

Kostprijs: Gratis

INSCHRIJVEN: https://www.avbs.be/uw-inschrijving-more-green-cities-europe

Het seminarie ‘More Green Cities for Europe’ is een initiatief van AVBS, de sierteelt- en groenfederatie, en in opdracht van de Europese Commissie.