Wil je mee ontdekken hoe je omgeving je gelukkig maakt?

Wil je mee ontdekken hoe je omgeving je gelukkig maakt, of misschien net stress bezorgt? Geef dan jouw stem aan het SMILE-project!

 

SMILE is een nieuw project dat onderzoekt hoe en waarom onze omgevingen onze emoties beïnvloeden, en of dit voor iedereen op dezelfde manier werkt. Bij SMILE gaan ze dieper in op het verschil tussen groene en stedelijke omgevingen, de rol van tuinen, waterpartijen, bossen, natuurgebieden, en hoe geluid, hitte, luchtvervuiling en visuele prikkels onze emoties beïnvloeden. Naast persoonlijk advies op maat, kunnen ze met hun bevindingen steden en gemeenten adviseren over hoe we van Vlaanderen een nog fijnere plek kunnen maken, waar het welzijn van mensen centraal staat.

En dit kan alleen maar met de hulp van heel wat burgerwetenschappers. Zo kunnen we samen onze levenskwaliteit verbeteren, en vinden we misschien wel dé plekken in Vlaanderen die het meest gelukkig maken!

Dit project is één van de finalisten in de burgerwetenschapsprojectwedstrijd ter ere van 600 jaar KU Leuven! Volg de instructies via deze link en breng je stem uit voor SMILE.