The future of estate landscapes in Europe

De algemene opvatting over historische landgoederen is dat ze statisch zijn. Toch zijn een aantal historische landgoederen nu, net als in het verleden, leidende vernieuwers geworden. Binnen het onderzoekscentrum Futures Through Design aan HOGENT vormen deze historische landgoederen een onderzoeksthema. Vier onderzoekers publiceerden er het boek ‘The future of estate landscapes in Europe’ over.

 

The future of estate landscapes in Europe bundelt kennis over de vernieuwende herontwikkeling van historische landgoederen in Europa. De kracht van deze publicatie is dat het landgoederen in hun integraliteit behandelt met aandacht voor nieuwe economische dragers, erfgoedbehoud, natuurbehoud, sociale inclusie maar ook innovaties op het vlak van landbouw, toerisme, waterbeheer, kunst enz. Bovendien is een gedeelte van het boek gefocust op hoe hedendaagse ontwerp hier een bijdrage toe kan leveren aan de hand van toonaangevende praktijkvoorbeelden.

 

Het boek is het resultaat van een onderzoeksproject aan de Hogeschool Gent door onderzoekscentrum Futures Through Design. Je kan het boek hier bestellen.